Stage: Plastic Whale Circular Furniture

Stage Commercie & Marketing bij Plastic Whale Circular Furniture - 40 uur per week

Plastic Whale surft op een golf van duurzaamheid en zijn daarom op zoek naar een nieuwe commerciële Whaler die golven durft te pakken, kan peddelen en zich hierin als een vis in het water voelt!

 

Wie zijn wij?

We Collect - Jaarlijks vissen we vanuit de Plastic Fishing Company tienduizenden PET-flessen en een paar ton aan overig afval uit de Amsterdamse grachten en de Rotterdamse Haven, met de betrokkenheid van duizenden mensen (van kind tot bankdirecteur).

We Create - We creëren economische waarde van het opgeviste plastic afval door er design sloepen van te bouwen, waar we nog meer plastic mee opvissen. Daarnaast lanceerden we begin 2018 Plastic Whale Circular Furniture: high-end kantoormeubilair gemaakt van Amsterdams Grachtenplastic.

We Educate - De Plastic Whale Foundation gaat ieder jaar met duizenden schoolkinderen plasticvissen, die gratis kunnen deelnemen aan het scholenprogramma. Ook organiseert de Foundation meerdere publieke evenementen per jaar en geven we veel lezingen.

Ons team bestaat inmiddels uit 12 bevlogen Whalers. Door de snelle groei van onze organisatie en de 1000 toffe events en projecten waar we mee bezig zijn, kunnen we nog wel wat hulp gebruiken. Daarom zoeken we een enthousiaste nieuwe Whaler op het gebied van commercie & marketing die ons team komt versterken!

Wie ben je?

 • Proactief en ondernemend - je bent een aanpakker, gaat een uitdaging niet uit te weg en verrast je collega’s door out-of-the box te denken.
 • Positief en enthousiast - voor jou is het glas altijd halfvol, je staat te trappelen om je  collega’s te kunnen ondersteunen in de uitvoer van projecten en je laat je niet snel uit het veld slaan.
 • Communicatief sterk - je kunt goed schrijven in het Nederlands, je pakt de telefoon gemakkelijk op en de Engelse taal daar draai jij je hand niet voor om.
 • Betrokken - je bent geïnteresseerd in het onderwerp van de plastic soep en je bent niet bang om verantwoordelijkheid binnen je rol te nemen.

 

Jouw achtergrond?

 • Bij voorkeur een commerciële opleiding (minimaal HBO).
 • Je hebt het MS Office pakket, waaronder Excel goed onder de knie.
 • Betrokken bij Plastic Whale’s missie.
 • Een pre: je hebt al de eerste commerciële ervaring opgedaan tijdens een stage of (bij)baan.

 

Wat ga je doen?

 • Je helpt de afdeling Plastic Whale Circular Furniture bij het uitvoeren van de commerciële activiteiten, hieronder valt het maken van offertes,  inplannen van afspraken en het contact onderhouden met klanten.
 • Je bent actief onderdeel van brainstormsessies.
 • Je maakt een plan voor een crowdfund campagne.
 • Je werkt mee aan een marktonderzoek.

Door de vele ontwikkelingen is er weinig tijd om op je klok te kijken, dus vervelen ga je je bij ons niet. Geen dag is hetzelfde waardoor je in een korte tijd veel kunt leren! Daarnaast houden wij Whalers van veel lachen, vrijdagmiddag borrels, samen vissen en fijne lunches.

We bieden een werkstage van minimaal 5 maanden, 40 uur per week, met een marktconforme stagevergoeding. De startdatum is bij voorkeur maandag 4 februari. Interesse? Stuur je cv en motivatie naar people@plasticwhale.com t.a.v. Eva de Jong