Marketing & Communicatie Foundation

Stagiair(e) Marketing & Communicatie Foundation (40 uur/week)

Hey, Stagiair(e) Marketing & Communicatie’! Op zoek naar een toffe stage met veel eigen inbreng en mogelijkheden en kun je snel starten in februari 2022 (periode 5 maanden)?

Ben jij een aanstormend talent met een passie voor marketing/communicatie en mensen inspireren en op zoek naar een werkstage? Lees dan snel verder!

De Plastic Whale Foundation strijdt voor plasticvrije wateren wereldwijd. Wij hebben niet de illusie dat we het probleem van de plastic soep alleen kunnen oplossen. Door een groeiende beweging te creëren uit doeners, komen we samen in actie voor de oplossingen van de plastic soep. Hierbij staan educatie, activatie en bewustwording voorop. De Plastic Whale Foundation heeft als doel om zoveel mogelijk jongeren te betrekken bij onze missie en ze te inspireren en activeren om in actie te komen voor plasticvrije wateren. Hierdoor zetten we een gedragsverandering in gang onder de jongere generatie, waardoor we een langdurige impact maken op de toekomst. 

Door ons te focussen op jongeren kunnen we een langdurige impact maken op de toekomst, zij zijn tenslotte de ondernemers en managers van morgen. Kom jij aan boord om team Foundation te versterken als onze nieuwe communicatie stagiair?

Wat ga je doen?

Je ondersteunt met jouw skills de dagelijkse marketing- en communicatie werkzaamheden van de stichting van Plastic Whale. Je schakelt hiermee veel met het marketing en creatieve team van Plastic Whale.

Wat betekent dat in de dagelijkse praktijk?

 • Je bent verantwoordelijk voor de copy en content planning van onze social media posts en advertenties en houdt de KPI’s, statistieken en doelgroepen in de gaten. 
 • Je voorziet de website(s) en de Instagram van de Foundation van actuele content, passend bij onze doelgroep (o.a. schrijven van teksten voor op de website en het vormgeven van posts voor op socials). 
 • Je bent verantwoordelijk voor de online community van missie plasticvrij water, behandelt de berichten binnen de community.
 • Je bent verantwoordelijk voor het contact met scholen en het beantwoorden van de mails die binnenkomen op de Foundation mail. 
 • Je bent verantwoordelijk voor de maandelijkse nieuwsbrief naar onze partners en scholen en helpt bij andere communicatie met hen.
 • Je helpt met het schrijven van teksten voor de educatieprogramma’s die wij ontwikkelen en denkt mee in aantrekkelijke educatieve content voor jongeren. 
 • Je werkt mee aan de ontwikkeling van campagne(s) om de activiteiten van de Foundation te promoten. 
 • Je maakt banners, posters, flyers voor publieke events en online campagnes.
 • Je zorgt ervoor dat alle informatie en bestanden die we maken en gebruiken gestructureerd worden opgeslagen, up to date- en gemakkelijk vindbaar zijn. 
 • Je springt in tijdens de organisatie van plasticvis vaarten en andere evenementen en ondersteunt bij andere Plastic Whale activiteiten.

 

Wat is jouw profiel?

Je vindt onze missie belangrijk, je bent intrinsiek gemotiveerd om met ons mee te doen. Je bent een aanstormende communicatie & marketing topper en wil het vak graag in de volle breedte leren door te DOEN. Je bent resultaatgericht,  pragmatisch en vindt het leuk om in een dynamische, flexibele werkomgeving te werken. Je bent creatief en vindt het leuk om anderen te inspireren door mooie dingen te maken en te schrijven. Je bent een samenwerker en communicatief sterk. Je vindt het leuk om jezelf te ontwikkelen, je bent proactief en kan goed zelfstandig werken. Je leeft onze kernwaarden en bent leuk om mee samen te werken. We hebben een compact team, dus je bent niet te beroerd om je handen uit de mouwen te steken ook al is het iets wat niet direct bij jouw rol hoort.


Wat breng je nog meer mee?

 • Je volgt een HBO/WO opleiding in Marketing, Communicatie, Media of een soortgelijke opleiding.
 • Je kunt overweg met Adobe programma’s zoals Photoshop, InDesign, Canva en kunt uit de voeten met videobewerking.
 • Je bent goed met tekst, zowel in het Nederlands als Engels en vind het leuk om teksten te schrijven.
 • Je hebt ervaring met het inspireren van doelgroepen via leuke/mooie content op instagram en facebook.

 

Wat krijg je van ons?

 • Toffe werkplek waar je altijd op een van onze bootjes kunt springen.
 • Inspirerende educatieve projecten in samenwerking met partners en scholen.
 • Mogelijkheid om serieus bij te dragen aan het plasticvrij maken van de wateren.
 • Leuke jonge collega’s die informeel met elkaar omgaan.
 • Gezellige gezamenlijke lunch.
 • Vrijheid in je rol als je de doelstellingen maar op een prettige manier haalt; en we zorgen er natuurlijk samen voor dat je zinvol, goed en leuk bezig bent. 
 • Kans om je professioneel en persoonlijk te ontwikkelen en wie weet, als het wederzijds bevalt trekken we misschien na je stage nog wel een tijdje samen op.
 • Marktconforme stagevergoeding. 

 

Hoe kun je je aanmelden?

Herken jij jezelf in deze rol en wil je graag met ons strijden voor plasticvrije wateren? Meld je dan zo snel mogelijk bij ons via: [email protected] met jouw CV en motivatie waarom je bij de Plastic Whale Foundation wil werken. Waarom wil je deze rol vervullen en wat maakt jou een succesvolle kandidaat.

Vragen?

Heb je nog vragen? Misschien vind je antwoord op jouw vragen op onze website www.plasticwhale.com maar je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via 020-7373 049 of op 06-5088 2080.

 

 

We doen onze werving en selectie graag zelf, dus headhunters of bureaus hoeven geen contact met ons op te nemen!