Event Producer

Plastic Whale zoekt voor HQ in Amsterdam een Event Producer (32-40 uur p/week)

Laten we eerlijk zijn, werken doe je toch het liefst voor een organisatie die zich inzet om de wereld een beetje mooier te maken. Dat vinden wij tenminste bij Plastic Whale. 

Plastic Whale zet zich inmiddels al 12,5 jaar in om zo veel mogelijk mensen te betrekken in onze missie:  Samen voor plasticvrij land & water, wereldwijd. 

Hoe doen we dat?

Door super leuke en inspirerende Cleanups op land en water te organiseren. Op het water met onze eigen plasticvisvloot in Amsterdam en Rotterdam en op het land doen we dat door beach cleanups te organiseren. Inmiddels hebben al ruim 90.000 mensen meegedaan aan onze Cleanups en dit zullen nog veel meer mensen gaan worden.

Wat doen we dan precies?

Wij vinden het belangrijk om met zoveel mogelijk mensen jong en oud in actie te komen om plasticvervuiling in de natuur tegen te gaan. Maar we willen vooral mensen inspireren dat plastic een waardevolle grondstof is waar je te gekke nieuwe producten van kunt maken, zoals onze boten en ons kantoormeubilair. 

We organiseren met name veel bedrijfsevenementen in de vorm van vrijwilligersdagen of teamuitjes. Daarnaast weten ook veel scholen ons ieder jaar weer te vinden en worden er meerdere evenementen voor algemeen publiek georganiseerd. Inmiddels hebben we duizenden evenementen georganiseerd en weten we één ding zeker, eenmaal een keer meegedaan aan één van onze Cleanups verandert voorgoed je kijk op plasticvervuiling. Het zet je aan om andere keuzes te maken als het gaat om het gebruik van (single-use) plastics. Onze aanpak: plezier combineren met goed doen. Zelf in actie komen is wat voor ons telt. Niet lullen maar poetsen zeggen ze in Rotterdam, en zo is het.

Wie zoeken wij?

Om al deze Cleanups goed te laten verlopen, zoeken we een Producer die samen met onze collega’s van het cleanup team te gekke evenementen produceert. Je brengt het juiste gevoel van Plastic Whale over tijdens onze evenementen. Daarnaast ben je nauw betrokken bij onze club van freelancers die het gezicht zijn van onze missie tijdens de  evenementen.

We zoeken een aanpakker, met een oplossingsgerichte mindset en ver genoeg vooruit kan kijken als het gaat om het managen van honderden Cleanup evenementen over verschillende steden per jaar. Iemand die het cleanup team aanstuurt op een manier dat het teamgevoel centraal staat en tijdens cleanups ook zelf met een dikke glimlach de handen uit de mouwen steekt. 

Onze nieuwe Event Producer spreekt en schrijft vloeiend Nederlands, aangezien de voertaal binnen ons team Nederlands is.

Ons geloof, are you in?

Wij geloven erin dat je met de juiste inzet, energie, nieuwsgierigheid, positiviteit, en een beetje gezonde ambitie, de wereld in beweging krijgt. Zo willen wij ons ook als organisatie voorwaarts bewegen in onze missie! Laat dit dan ook de waarde zijn waar wij in het dna van mensen naar op zoek zijn. 

Naast deze  waarden zijn de volgende  skills zijn een absolute must voor deze functie:

  • Ondernemende mindset
  • Gestructureerd werken
  • Verbinden 
  • Kaders en planningen kunnen bewaken
  • Interesse in de plastic soup en je willen verdiepen in de materie

Wat bieden wij

  • Werken met een leuk team en enthousiaste deelnemers
  • Een marktconform salaris
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden
  • Lunchen en borrelen in het zonnetje op één van onze sloepen

Hoe kun je je aanmelden?

Herken jij jezelf in deze rol en wil je graag met ons strijden voor plasticvrij land & water? Meld je dan zo snel mogelijk bij ons via: eva@plasticwhale.com met jouw CV en motivatie waarom je bij Plastic Whale wil werken. Waarom wil je deze rol vervullen en wat maakt jou een succesvolle kandidaat?

Vragen?

Heb je nog vragen? Misschien vind je antwoord op jouw vragen op onze website www.plasticwhale.com maar je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via 020 7373 049, vraag dan naar Eva de Jong.